Jeśli lubicie chlebek bananowy – to jest przepis dla Was! Ananas, banany i mnóstwo orzechów! Ciasto koliber jest wilgotne, miękkie i długo utrzymuje świeżość. Ale znika od razu!

SKŁADNIKI:
3 Banany, średnio dojrzałe
garść orzechów pekan i garść żurawiny
3 plastry ananasa
2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki soli
2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii
1/4 szklanki oleju roślinnego

ZOBACZ TAKŻE>>> Mini sernik w szklance
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- W misce mieszamy wszystkie suche składniki.
2. Ananasa kroimy w małe, ok. 1 cm kawałki
3. Banany zgniatamy widelcem na papkę.
4. Do suchych składników dodajemy olej, ekstrakt z wanilii i mieszamy
5. Masę wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.
6. Pieczemy w temperaturze 180*C ciasto przez ok. 40 minut. Po tym czasie ciasto nakłuwamy patyczkiem i jeżeli jest suchy, wyłączamy piekarnik i zostawiamy jeszcze na chwilę ciasto w środku.
ZOBACZ TAKŻE>>> Wegańskie ciasto mech

Smacznego!