Wegański koszyk majowy

Wegański koszyk majowy, to nasza propozycja na udany weekendowy piknik! W koszyku znajdziecie Wasze ulubione dania Vege Kiosku. Sprawdźcie, co znajdziecie w koszykach>> KOSZYK nr. 1 KOSZYK nr. 2 KOSZYK nr. 3

Oferta Wielkanocna

Zamów już dziś pyszne wegańskie dania, przystawki, zupy i ciasta na każdy dzień Świąt! Prosimy o składanie zamówień do 27 marca 2021 na kontakt@vegekiosk.pl Lub tutaj >> OFERTA WIELKANOCNA Odbiór zamówień 3 kwietnia do godz.19.00 pod adresem Krucza 51 lub w dostawie 2 i 3 kwietnia. WIĘCEJ INFORMACJI NA NASZYM FACEBOOKU

Ciasto koliber, czyli hummingbird cake

Jeśli lubicie chlebek bananowy – to jest przepis dla Was! Ananas, banany i mnóstwo orzechów! Ciasto koliber jest wilgotne, miękkie i długo utrzymuje świeżość. Ale znika od razu! SKŁADNIKI:3 Banany, średnio dojrzałegarść orzechów pekan i garść żurawiny3 plastry ananasa 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej1/2 szklanki brązowego cukru1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki soli2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii1/4 szklanki oleju roślinnego ZOBACZ TAKŻE>>> Mini sernik

Wegańska lasagne z sosem pomidorowym

Wegańska lasagne z sosem pomidorowym z seitanem smakuje tak dobrze jak wygląda! Do wegańskiej lasagne można podchodzić sceptycznie, ale gwarantujemy Wam, że ta, z wykorzystaniem naszego sosu pomidorowego smakuje obłędnie. Jest prosta w przygotowaniu, a ten przepis przekona nawet największych niedowiarków 🙂 Jeśli macie ochotę na bezmleczną i bezmięsną alternatywę dla serowej lasagne z sosem bolognese, ten przepis jest dla Was. Krem z nerkowca zamiast nabiałuZastępujemy tradycyjną mozzarellę

Czerwona kapusta po szwedzku

Czerwona kapusta po szwedzku z jabłkiem i korzennymi przyprawami, czyli Rödkål, to świetny element każdego obiadu. Wspaniale komponuje się z ziemniakami, ryżem i wszelakimi kaszami. Czerwona kapusta smakuje całą zimę! Proponujemy od razu zrobić jej więcej i pozamykać w słoikach. My sięgamy po nią zawsze, gdy mamy ochotę na np. na chrupiące tofu a la ryba. Wybornie smakuje także na talerzu kiszonek, jako przystawka do cięższych, smażonych dań. Przygotowanie takiej czerwonej kapusty

Chrupiące tofu a la ryba w panierce

Chrupiące tofu a la ryba w panierce to pyszna propozycja na obiad. Idealnie smakuje z pure z ziemniaków i fasolką szparagową. Takie kotleciki to wspaniała alternatywa dla smakoszy ryb. Morski smak tofu nada kelp w proszku. Ale jeżeli go akurat nie macie, możecie użyć sproszkowanych płatów nori lub innych alg. Przygotowanie takie obiadu jest proste: wystarczy zamarynować tofu, obtoczyć w panko i usmażyć. Panierka może być taże wykonana

Zielona fasolka w solance

Fasolka szparagowa w solance to letni przysmak zamknięty w słoiczku i idealny na zimę. Przepis jest bardzo szybki i bardzo prosty. Składniki:     * 1 kg zielonej fasolki szparagowej    * gorąca woda (wrzątek)    * sól Sposób przygotowania: Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i usuwamy włókna. Jeżeli fasolka jest długa, kroimy ja na mniejsze kawałki tak, by w pionie zmieściła się do naszych słoików. Wyparzamy słoiki i wypełniamy je

Oferta Sylwestrowa

Zapraszamy do składania zamówień z naszej Oferty Sylwestrowej! Oferta Sylwestrowa dostępna także TUTAJ Zamówienia sylwestrowe przyjmujemy do 29 grudnia do 22.00 na kontakt@vegekiosk.pl *odbiór osobisty 30 grudnia na Biobazarze (punkt na Kruczej jest nieczynny) lub z dowozem 30 i 31 grudnia.