Chili sin carne to danie kuchni meksykańskiej, które jest wariantem tradycyjnego chili con carne, jednak zamiast mięsa wołowego, zawiera fasolę i wiele warzyw. Głównymi składnikami chili sin carne są czerwona fasola, papryka, cebula i pomidory, a także różne przyprawy, takie jak cynamon, kumin, papryka ostra i słodka, kolendra i czosnek. Danie to jest bogate w białko roślinne, błonnik, witaminy i minerały, a jednocześnie ma niską zawartość tłuszczu
Marokański kuskus warzywny to smaczne i aromatyczne danie kuchni marokańskiej, które powstaje na bazie kuskusu i pysznych aromatycznych warzyw. Do przygotowania kuskusu warzywnego używa się typowej kaszy, który jest rodzajem kaszy zrobionej z pszenicy durum, posiekanej na drobne ziarna i suszonej. Najpierw gotuje się warzywa na patelni, a następnie dodaje przyprawy, takie jak mielony kumin, kolendra, cynamon, gałka muszkatołowa i pieprz cayenne. Warzywa są następnie duszone wraz z ciecierzycą,
Wegańskie sajgonki to wersja tych popularnych w Azji smażonych bułeczek, która nie zawiera mięsa ani innych produktów pochodzenia zwierzęcego. Zamiast tego, w skład takich sajgonek mogą wchodzić np. grzyby, tofu, warzywa, makaron ryżowy i przyprawy. Aby przygotować wegańskie sajgonki, należy najpierw przygotować farsz. Można zmielić grzyby i tofu, a następnie dodać warzywa takie jak marchewka, kapusta czy cebula. Farsz można również doprawić przyprawami, np. imbirem, czosnkiem,
Zamówienia prosimy składać do 19 grudnia na adres kontakt@vegekiosk.pl Następnie otrzymają Państwo potwierdzenie przyjęcia zamówienia oraz numer konta do zapłaty. Jeżeli życzą sobie Państwo otrzymać zamówienie z dowozem (22 lub 23 grudnia) prosimy o doliczenie 20 zł. Istnieje możliwość odbioru zamówień na naszym stoisku na BioBazarze w Fabryce Norblina w Warszawie ul. Żelazna 51/53 (22 lub 23 grudnia). Zapraszamy!
To już! Sezon na dynię w pełni, więc i u nas dużo pomarańczowego dobra Rozpoczynamy festiwal dyni, który trwać będzie cały listopad Co w menu? hummus z pestkami dyni majonez dyniowy pyszny chlebek na żytnim zakwasie aksamitna dyniowa zupa krem ciasto dyniowe bez glutenu i bez cukru sos do makaronu z pieczonej dyni Już od piątku na BioBazar Fabryka Norblina (stoisko nr. 22) Zapraszamy!
Gotowi na majówkę? Jeżeli planujecie długi weekend za miastem polecamy spakować coś na ząb: Seitan kebab marynowany w przyprawach orientalnych, idealnie zastępuje mięso – genialny z frytkami lub ryżem. Pasuje też do sałatek. Sharma – marynowana w bukiecie aromatycznych przypraw. Idealna do ryżu, makaronów, kasz i sałatek. I oczywiście do kebeba. Falafele – aromatyczne kotleciki z ciecierzycy. Genialne w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem. Nie zapomnijcie też o sosach, hummusach
Już jest! Nasza OFERTA WIELKANOCNA Mamy Wasze ulubione hity np: żur na gryczanym zakwasie, sałatkę jarzynową, cały wachlarz majonezów i suuuper pyszne bezglutenowe i bezcukrowe ciasta Zamówienia prosimy składać do 13 kwietnia na kontakt@vegekiosk.pl Do wyboru: dostawa lub odbiór osobisty na BioBazar w Fabryce Norblina. Zapraszamy cieplutko
Zamówienia prosimy składać do 29 grudnia na adres kontakt@vegekiosk.pl Następnie otrzymają Państwo potwierdzenie przyjęcia zamówienia oraz numer konta do zapłaty. Jeżeli życzą sobie Państwo otrzymać zamówienie z dowozem (30 lub 31 grudnia) prosimy o doliczenie 20 zł. Istnieje możliwość odbioru zamówień na naszym stoisku na BioBazarze w Fabryce Norblina w Warszawie ul. Żelazna 51/53 (30 lub 31 grudnia do 13.00). Zapraszamy!
Wegański koszyk majowy, to nasza propozycja na udany weekendowy piknik! W koszyku znajdziecie Wasze ulubione dania Vege Kiosku. Sprawdźcie, co znajdziecie w koszykach>> KOSZYK nr. 1 KOSZYK nr. 2 KOSZYK nr. 3
Zamów już dziś pyszne wegańskie dania, przystawki, zupy i ciasta na każdy dzień Świąt! Prosimy o składanie zamówień do 27 marca 2021 na kontakt@vegekiosk.pl Lub tutaj >> OFERTA WIELKANOCNA Odbiór zamówień 3 kwietnia do godz.19.00 pod adresem Krucza 51 lub w dostawie 2 i 3 kwietnia. WIĘCEJ INFORMACJI NA NASZYM FACEBOOKU