Fasolka szparagowa w solance to letni przysmak zamknięty w słoiczku i idealny na zimę. Przepis jest bardzo szybki i bardzo prosty. Składniki: * 1 kg zielonej fasolki szparagowej * gorąca woda (wrzątek) * sól Sposób przygotowania: Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i usuwamy włókna. Jeżeli fasolka jest długa, kroimy ja na mniejsze kawałki tak, by w pionie zmieściła się do naszych słoików. Wyparzamy słoiki i wypełniamy je
Zapraszamy do składania zamówień z naszej Oferty Sylwestrowej! Oferta Sylwestrowa dostępna także TUTAJ Zamówienia sylwestrowe przyjmujemy do 29 grudnia do 22.00 na kontakt@vegekiosk.pl *odbiór osobisty 30 grudnia na Biobazarze (punkt na Kruczej jest nieczynny) lub z dowozem 30 i 31 grudnia.
Zamów już dziś pyszne wegańskie dania, przystawki, zupy i ciasta na każdy dzień świąt!
Już na samą myśl o tym deserze cieknie nam ślinka. Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu, a wygląda i smakuje bajecznie.
Oto świetny przepis na jesienne przetwory. Składniki? Aż dwa! Jarzębina i jabłka!
Ta zupa krem to dowód na to, że pietruszka absolutnie nie jest warzywem mdłym i nudnym. A w połączeniu z gruszką daje danie wyrafinowane i niebiańsko pyszne.
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami to błyskawiczne danie obiadowe. Przygotowanie sosu trwa tyle, ile gotowanie makaronu.
Oto przepis na bezglutenowy chlebek bananowy, czyli bardzo prosty przepis na amerykańskie ciasto z bananów.
Ta wersja mac&cheese czyli wegańskiego makaronu z sosem serowym to hit ostatnich miesięcy.
Warzywne tagliatelle to kolorowa i zdrowa alternatywa dla klasycznego makaronu. Przygotowuje się je bardzo szybko i można serwować je z przeróżnymi dodatkami.