Oto świetny przepis na jesienne przetwory. Składniki? Aż dwa! Jarzębina i jabłka!
Ta zupa krem to dowód na to, że pietruszka absolutnie nie jest warzywem mdłym i nudnym. A w połączeniu z gruszką daje danie wyrafinowane i niebiańsko pyszne.
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami to błyskawiczne danie obiadowe. Przygotowanie sosu trwa tyle, ile gotowanie makaronu.
Oto przepis na bezglutenowy chlebek bananowy, czyli bardzo prosty przepis na amerykańskie ciasto z bananów.
Ta wersja mac&cheese czyli wegańskiego makaronu z sosem serowym to hit ostatnich miesięcy.
Warzywne tagliatelle to kolorowa i zdrowa alternatywa dla klasycznego makaronu. Przygotowuje się je bardzo szybko i można serwować je z przeróżnymi dodatkami.
„Ciasto mech” bije rekordy popularności już od jakiegoś czasu. My postanowiliśmy ten przepis zweganizować – z bardzo smacznym skutkiem!
Bezglutenowe bananowe ciasteczka owsiane to fantastyczny pomysł na drugie sniadanie do pracy czy szkoły, a także zdrowa przekąska na każdą porę dnia.
W oryginalnej wersji sosu all’Amatriciana znajdziemy z boczek (pancetta). My z powodzeniem zastąpiliśmy ten składnik wędzonym tofu.
Sałatka jarzynowa jest z nami od lat – wpisała się w świąteczne menu, tak samo jak żurek czy faszerowane jajka. I mimo, że często przedstawiana jest w prześmiewczy sposób, jako niechlubny symbol polskiego domu, każdy z nas ma do niej sentyment i chętnie po nią sięga.