Polska Akademia Nauk zachęca, by przejść na dietę roślinną. Od czasu ogłoszenia pandemii wszyscy musieliśmy zmienić styl życia. Każdy słyszał już o akcji #czysteręce2020 czy #zostańwdomu. Szukamy też informacji, jak dodatkowo wzmocnić odporność. Na to pytanie odpowiedziała Polska Akademia Nauk – badacze zachęcają, by przejść na dietę roślinną.
Przechodząc na dietę roślinną wcale nie musimy żegnać się ze smakiem majonezu.
Kiszona kapusta i ogórki to przetwory, które spotkamy w każdym polskim domu. Jednak już od dłuższego czasu można zauważyć coraz większy (i bardziej egzotyczny) wachlarz produktów, które nadają się do kiszenia.
Wzmacniający syrop z mniszka lekarskiego bardzo łatwo przyrządzimy samodzielnie.
Jeżeli tak jak my kochacie tofu, to koniecznie wypróbujcie nasz przepis na naszą ulubioną marynatę.
Nareszcie wiosna! też brakowało Wam zieleni nie tylko za oknem, ale i na talerzu? Jezeli tak, to wypróbujcie koniecznie nasz przeis na pyszne zielone pesto z natki pietruszki!
Już zaraz Wielkanoc i mimo, że w tym roku będzie wyglądać zupełnie inaczej – każdy z nas na pewno planuje przygotować chociaż jeden świąteczny przysmak. Dla wielu z nas będzie to sałatka jarzynowa.
Polska Akademia Nauk zachęca, by przejść na dietę roślinną.
Przechodząc na dietę roślinną wcale nie musimy żegnać się ze smakiem majonezu. Potrawy wielkanocne, w dużej mierzy opierają się na… majonezie. Sałatka jarzynowa czy jaja faszerowane – w tych potrawach nie żałujemy sobie tego sosu. Dlatego gdy decydujemy się na dietę rośliną, to właśnie dania świąteczne, które znamy od dziecka stają się dla nas testem. Nic dziwnego – każdy z nas pamięta te tradycyjne potrawy i zwyczajnie za nimi tęskni.