Już zaraz Wielkanoc i mimo, że w tym roku będzie wyglądać zupełnie inaczej – każdy z nas na pewno planuje przygotować chociaż jeden świąteczny przysmak. Dla wielu z nas będzie to sałatka jarzynowa.
Polska Akademia Nauk zachęca, by przejść na dietę roślinną.
Przechodząc na dietę roślinną wcale nie musimy żegnać się ze smakiem majonezu. Potrawy wielkanocne, w dużej mierzy opierają się na… majonezie. Sałatka jarzynowa czy jaja faszerowane – w tych potrawach nie żałujemy sobie tego sosu. Dlatego gdy decydujemy się na dietę rośliną, to właśnie dania świąteczne, które znamy od dziecka stają się dla nas testem. Nic dziwnego – każdy z nas pamięta te tradycyjne potrawy i zwyczajnie za nimi
Majonez bez jaj? Tak! W kilku wersjach smakowych, dla wszystkich który tęsknią za smakiem tradycyjnego majonezu.
Klasyczne i awangardowe. Różnorodne w smakach, delikatne w konsystencji, uzupełniają smakiem danie.
Królowie świąt i prywatek. W roślinnej wersji stanowią smaczną i zdrową alternatywę dla tradycyjnych dań.